Akoestiek?

De negatieve gezondheidseffecten van een slechte akoestiek vallen niet te onderschatten. Verminderde concentratie, leerproblematieken, hoofdpijn en stemproblemen zijn slechts enkele voorbeelden. Herken je deze klachten? Loop niet langer achter de gevolgen aan, maar zet in op de oorzaak. Een goede akoestiek verhoogt het welzijn aanzienlijk. Minder galm, meer rust.

Meer info

Wit akoestisch paneel
Vierkant akoestisch paneel

Hoe doen we dat?

1. Akoestische meting & opmeting ruimte

Tijdens een bezoek meten we de nagalmtijd in jouw ruimte. Zo stellen we objectief vast hoe groot het probleem is. Met onze professionele apparatuur voeren we een RT-60 meting uit om de nagalm op te meten.

2. Offerte op maat

Op basis van gegevens uit de meting berekenen we hoeveel absorberende oppervlakte we moeten aanbrengen om de ruimte akoestisch te verbeteren.

3. Productie van jouw bestelling

We creëren in ons atelier jouw circulaire producten. We maken ze klaar voor transport…

4. Plaatsing

… en komen ze bij jou plaatsen! Geluidsgolven springen in alle richtingen, dus een doordachte plaatsing van de panelen zorgt voor een optimale geluidsabsorptie. Met onze lasers zorgen we ervoor dat alles kaarsrecht hangt!

We ruimen alles netjes op, en dan kan jij weer verder leven, leren, werken, sporten en spelen met een verhoogd akoestisch comfort.

5. Na-meting

Na de plaatsing doen we opnieuw een meting. Het voor- en na- rapport geven duidelijk aan welke verbetering we hebben kunnen realiseren. Maar alles draait natuurlijk rond jouw beleving. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

Onze producten


Wit vlak met natuur-gelakt kader.

Dit product integreert mooi in elke omgeving. Het is subtiel, maar heeft toch iets ‘extra’ door de mooie omlijsting. Geen volledig witte, steriel-ogende panelen, maar een subtiel design jasje!

Gekleurd kader
Mag het iets kleurrijker?
Kies zelf de kleur van het kader; het blauw van je logo, het rood van tapijt, het grijs van de lampen… Voor elk wat wils!

Gekleurd vlak
Kies zelf een kleur, foto, logo, afbeelding… om het vlak mee op te fleuren!
We printen jouw afbeelding op een akoestisch doek en omlijsten het met een kader naar keuze.

Akoestische panelen met gekleurde kaders
Gekleurde akoestische panelen
Zwart akoestische panelen

Onze cases

Akoestiek in een kapperszaak

De Wakko Kapper

Je gaat naar de kapper voor je nieuwe look, en dat gaat gepaard met een gezellige babbel. De mix van stemmen en haardrogers maken veel lawaai en dan is het extra lastig als dat lawaai lang in de ruimte blijft hangen. Met de panelen van akoestiekfabriek werd dit probleem verholpen!  

Zaakvoerster Charlotte Jacobs: “Wij zijn super content en gaan waarschijnlijk nog verder uitbreiden!”

Vergaderzaal met akoestische panelen

De Ploeg

Deze zaal werd amper gebruikt omdat het er niet aangenaam vergaderen was en het schrapen van de stoelen maakte een hels lawaai.  Met onze akoestische panelen konden we de nagalmtijd van 1,47s naar 0,74s verminderen, een halvering die je voelt! Vanaf nu wordt de zaal terug maximaal gebruikt. 

“De reacties van de medewerkers zijn heel positief! De galm is weg en het ziet er ook mooi uit.” aldus directeur Steven Vandebroek.

Akoestiek op het Sint Pieters college

Sint-Pieterscollege

“Dank je wel voor het mooie werk! Mijn collega en ikzelf waren, bij onze toer door de klassen, terug verbaasd dat onze stemmen zo gedempt klonken. Het is echt een groot en merkbaar verschil.” – Christine Bulté, economaat. 

 

 

Akoestische panelen in de klas

Vier Winden

Deze polyvalente ruimte vervult vele functies voor de school; eetzaal, opvang,  speelruimte,… Maar vanaf er te veel kinderen tegelijk aanwezig waren in de ruimte, dan werd het lawaai ondragelijk.  “Het is hier nu terug rustiger en we moeten minder roepen op de kinderen, dat is fijn voor iedereen.”

Akoestische wandpanelen en prikborden

Imelda Basisschool

Om de echo in deze klas aan te pakken koos de school niet enkel voor akoestische panelen, maar ook voor akoestische prikborden. Zo konden ze meteen ergens hun nieuwe kunstwerken kwijt én de akoestiek verbeteren. 

Onze oplossing

Ruimte akoestiek

Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de akoestiek binnen dezelfde ruimte. Hiervoor meten we de ‘nagalmtijd’. Een technische maat om uit te drukken hoelang het geluid in de ruimte ‘blijft hangen’. Een lange nagalmtijd betekent dat het geluid reflecteert in de ruimte. Een extreem voorbeeld hiervan noemen we echo. De aanwezigheid van een echo vraagt meer energie van onze hersenen om goed te verstaan wat de andere persoon zegt. Dit zorgt ervoor dat we veel mentale energie steken in het verstaan van de ander, energie die we niet voor andere zaken kunnen gebruiken.

Een probleem mét een oplossing

Een complex probleem, met een simpele oplossing. Het toevoegen van absorberende materialen zorgt ervoor dat geluid opgevangen wordt en niet langer kan rondkaatsen in de ruimte. Reflecterende oppervlaktes, zoals plafonds en (kale) muren, lenen zich optimaal om absorberende materialen, in de vorm van akoestische panelen, toe te voegen. Hoe meer absorberende oppervlakte, hoe meer geluid je zal opvangen en hoe lager de nagalmtijd. Onze experten kijken graag samen met u hoeveel absorberend oppervlakte er geplaatst moet worden voor het gewenste effect.

Contact?