Onze impact

In onze missie staat de impact op onze mensen en de planeet centraal

Onze missie

 

Bij Akoestiekfabriek creëren we lange termijn akoestische oplossingen die werknemers, leraren en leerlingen optimaal laten presteren. Minder gezondheidsproblemen, meer productiviteit en plezier.

We produceren onze akoestische producten in België en doen dit met quasi 100% hergebruik van kostbare grondstoffen die normaal op de afvalberg belanden.

Als kers op de taart herinvesteert Akoestiekfabriek de gegenereerde winst in creatie van jobs. We ontluiken talent en investeren in ieders potentieel.

Onze mensen

Bij Akoestiekfabriek creëren we duurzame jobs voor mensen die systematischer moeilijker een job vinden.

We geloven sterk dat dit verder gaat dan kansen geven aan mensen.

Het gaat ook over:

  • Voldoende vertrouwen en zelfvertrouwen geven.
  • De juiste uitdagingen met de nodige ondersteuning bieden.
  • De meest geschikte leerpaden uitstippelen.

Zo investeren we in persoonlijke groei en ondersteuning op maat. Iedereen krijgt verantwoordelijkheid en autonomie, afgestemd op wat hij of zij aankan.

Iedereen die zijn potentieel wil ontdekken en ontwikkelen, is welkom bij ons.

Twee bouwvakkers die oude plafondpanelen verzamelen voor hergebruik in nieuwe akoestische panelen

Duurzaam

 

Circulaire, duurzaam en ecologische akoestische panelen? Jij ziet het vast ook, duurzaamheidstermen zijn dé modewoorden van de 21ste eeuw. En maar goed ook! Want we moeten fundamenteel anders omgaan met de grondstoffen op onze planeet.

We zijn niet van de holle termen en de vage beloftes. Wij maken de impact van onze akoestische oplossingen én aanpak graag concreet: we voorkomen dat panelen uit oude systeemplafonds op de afvalberg terecht komen en geven ze een tweede leven. 

Van sloopmaterialen tot piekfijn afgewerkte panelen, zo zien we het graag!

 Benieuwd hoe we dit in de praktijk brengen? Lees onze blog “Van plafond naar paneel”.

Ondersteuning

 

Akoestiekfabriek maakt deel uit van het ecosysteem van FIX. FIX bouwt aan een kwaliteitsvol leven via werk. Ze voeren duurzame activiteiten uit in de bouwsector en aanverwante sectoren met en voor mensen die hun plaats op de arbeidsmarkt zoeken. Daarnaast zijn we laureaat van Be Circular en worden we ondersteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Klinkt goed?

Vraag vandaag nog gratis advies aan.