Van plafond naar paneel: circulaire akoestische oplossingen

Hergebruik van plafond elementen voor de productie van circulaire akoestische panelen

Circulaire, duurzaam en ecologische akoestische panelen? Jij ziet het vast ook, duurzaamheidstermen zijn dé modewoorden van de 21ste eeuw. En maar goed ook! Want we moeten fundamenteel anders omgaan met de grondstoffen op onze planeet.

We zijn niet van de holle termen en de vage beloftes. Wij maken de impact van onze akoestische oplossingen én aanpak graag concreet: we voorkomen dat panelen uit oude systeemplafonds op de afvalberg terecht komen en geven ze een tweede leven. Hoe we dat doen, lees je in onze fotoreportage.

 

Fotoreportage: van plafond naar paneel

Stap 1

Samen met onze slooppartners gaan we op zoek naar de juiste werven. We selecteren isolatiematerialen op hun kwaliteit, bruikbaarheid, esthetiek en grootte van oplage. We proberen zo dicht mogelijk bij ons atelier te blijven om het transport tot een minimum te beperken.

Akoestiekfabriek bus
Installatie van akoestische panelen

Stap 2

We breken de materialen zorgvuldig uit, pakken ze in en verzorgen het transport. Normaal gezien worden deze gebouwen in z’n geheel afgebroken en gestort. Via onze aanpak kunnen we voorkomen dat perfect bruikbaar materiaal onnodig wordt weggegooid. Het isolatiemateriaal krijgt bij ons een tweede leven!

Stap 3

In ons atelier ondergaan de panelen een kritische kwaliteitscontrole. Ze worden opgekuist, bijgesneden en voorbereid. Daarna worden ze gesorteerd en overzichtelijk gestockeerd.

Akoestiek in het atelier
Man die akoestisch paneel monteert

Stap 4

De akoestische panelen worden afgewerkt op maat van jouw wensen. Een gekleurd doek, een gekleurd kader of gewoon puur natuur!

Stap 5

We pakken alles in met herbruikbaar verpakkingsmateriaal voor het transport en vertrekken naar jou!

Stockage en verzending van akoestische panelen
Plaatsing akoestisch paneel met lijm

Stap 6

Ook de plaatsing nemen we voor onze rekening. Geluidsgolven springen in alle richtingen, dus een doordachte plaatsing van de panelen zorgt voor een optimale geluidsabsorptie. Met onze lasers zorgen we ervoor dat alles kaarsrecht hangt!

We ruimen alles netjes op, en dan kan jij weer verder leven, leren, werken, sporten en spelen met een verhoogd akoestisch comfort.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand contactformulier in of geef ons een seintje op:

+32 479 55 82 84
of
info@akoestiekfabriek.be

Klinkt goed?

Vraag vandaag nog gratis advies aan.