Waarom kiezen voor akoestische wandpanelen op kantoor?

Akoestische panelen op kantoor bevordert de productiviteit, zorgt voor een betere verstaanbaarheid en geeft een hoger niveau van comfort en rust.

Hoger ziekteverzuim, te veel stress en te weinig spraakprivacy . Klinkt bekend in de oren? Dan is het hoog tijd om de akoestiek in jouw kantoor grondig aan te pakken.

Een aangename akoestiek op kantoor is namelijk van groot belang. Het bevordert de productiviteit, zorgt voor een betere verstaanbaarheid en geeft een hoger niveau van comfort en rust. Investeren in de akoestiek in je vergaderzalen en landschapskantoren is dus zeker de moeite meer dan waard.

De balans tussen geluidsreflectie en geluidsabsorptie

Om een betere akoestiek te creëren, zijn enkele zaken belangrijk. Aan de basis van akoestiek ligt geluid. Geluid bestaat uit trillingen die ontstaan wanneer we praten, op ons toetsenbord tikken of wanneer de koffieautomaat ons voorziet van een stomend kopje espresso.

Met dat geluid op zich is niks mis.

Het wordt enkel een probleem wanneer elk geluid vlotjes doorheen het kantoor reist en terugkaatst op harde oppervlakken. Met andere woorden, wanneer de materialen in je kantoor de geluidsgolven vooral reflecteren (geluidsreflectie) en niet zozeer absorberen (geluidsabsorptie).

Want dan kan er echo ontstaan. Wanneer er echo aanwezig is in de kantoorruimte vraagt een normaal gesprek al heel wat meer energie van je medewerkers. Energie die ze liever in iets anders stoppen.

Wit akoestisch paneel

De voordelen van akoestische panelen

Voor een optimaal akoestisch klimaat op kantoor voeg je voldoende meubels, decoratie en accessoires toe met een hoge geluidsabsorptie. Zo krijgt het geluid geen kans om doorheen je kantoor te verspreiden en beperk je galm, echo en geluidsoverlast tot een minimum.

Een van de oplossingen om de akoestiek op kantoor te verbeteren is het installeren van akoestische (wand)panelen .

Akoestische panelen zijn panelen die je op kantoor, in vergaderzalen, op school of thuis installeert om de akoestiek in een ruimte te bevorderen. Er zijn zowel wandpanelen voor aan de muur of panelen die je bevestigt aan het plafond.

 

Deze geluidsabsorberende panelen brengen heel wat voordelen met zich mee:

 

1. Geluidsabsorptie

Akoestische panelen worden gemaakt uit geluidsabsorberend materiaal. Hierdoor krijgt geluid geen kans om doorheen de ruimte te dwalen en rond te kaatsen. De panelen verminderen de galm en echo en verbeteren de geluidskwaliteit in een ruimte . Hoe hoger de absorptiewaarde waaruit het paneel is gemaakt, hoe groter het effect en hoe minder je er nodig hebt.

 

2. Verbeterde spraakverstaanbaarheid

Akoestische panelen verminderen moeiteloos de reflectie van achtergrondgeluiden en geroezemoes, waardoor gesprekken duidelijker hoorbaar zijn. Deze verbeterde spraakverstaanbaarheid is vooral belangrijk in vergaderzalen en landschapskantoren.

 

3. Privacy en vertrouwelijkheid

Akoestische panelen kunnen ook helpen bij het creëren van afgeschermde ruimtes voor vertrouwelijke gesprekken. Geluidsoverdracht tussen werkplekken wordt aanzienlijk verminderd, waardoor er een grotere mate van privacy ontstaat.

 

4. Hogere concentratie en productiviteit

Een rustige werkomgeving is er eentje die de concentratie en productiviteit verbetert van je medewerkers. Door akoestische panelen te integreren in je kantoorruimtes, demp je achtergrondgeluiden en verminder je de hoeveelheid prikkels. Rust in je hoofd betekent meer ruimte voor focus.

 

5. Minder stress en vermoeidheid

Een goed gebalanceerde akoestiek creëert een comfortabele en aangename werkomgeving. Je team ervaart heel wat minder stress en vermoeidheid wanneer het werkt in een ruimte met een optimaal geluidscomfort. En minder stress en vermoeidheid? Dat leidt tot minder ziekteverzuim.

 

6. Gezellig interieur

Akoestische panelen lossen een onzichtbaar probleem op, dat is zeker. Bovendien voegen ze ook zichtbaar iets toe aan het interieur van je kantoorruimte: een vleugje kleur, warmte en persoonlijkheid. Want die akoestische panelen, die stem je helemaal af op de vormgeving in jouw bedrijf. De kleur van je logo of lampen laten terugkomen in de panelen? Geen enkel probleem!

Bij Akoestiekfabriek kies je jouw circulaire akoestische panelen uit verschillende opties. Bij panelen voor aan het plafond kies je uit een natuur-gelakte of een gekleurde kader. Voor wandpanelen heb je nog een extra keuze: akoestische fotokaders met jouw logo of een afbeelding naar keuze.

 

 

Je ziet, het installeren van akoestische panelen op kantoor brengt heel wat voordelen met zich mee. Naast een verhoging van het welzijn van je medewerkers, verhoogt het ook de productiviteit en voegt het een decoratieve toets toe aan je kantoor.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand contactformulier in of geef ons een seintje op:

+32 479 55 82 84
of
info@akoestiekfabriek.be

Klinkt goed?
Vraag vandaag nog gratis advies aan.