Gemeenschapscentrum Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe

Het verschil na de plaatsing van akoestische panelen is dag en nacht in gemeenschapscentrum KONTAKT in Sint-Pieters-Woluwe

In het Brussels gemeenschapscentrum Kontakt in Sint-Pieters-Woluwe valt er altijd wel wat te beleven. Activiteiten voor jongeren, cursussen voor volwassenen, expo’s, concerten van opkomende artiesten, sportieve en culinaire ontmoetingen. De ruimtes van Kontakt zijn ook te huur voor al je grote of kleine feesten. Akoestiekfabriek ging langs en sprak met Paul De Weerdt, verantwoordelijke onthaal en programmatie, over het effect van goede en slechte akoestiek. 

“Collega’s liepen een vergadering uit met hoofdpijn, maar na de plaatsing van akoestische panelen niet meer. Het verschil is enorm” 

Was het zo slecht gesteld met de akoestiek bij jullie? 

PAUL: “We kregen de zaal zelfs niet meer verhuurd. Iedereen die er ooit was geweest wou er niet meer terugkomen door de slechte akoestiek. Het klonk verschrikkelijk. In de zaal gaan onder andere vergaderingen door met medewerkers van alle Brusselse gemeenschapscentra (gezamenlijk N22 genoemd). Dat zijn meetings met dertig collega’s. Die liepen hier buiten met hoofdpijn, maar nu niet meer. Het verschil na de plaatsing van jullie akoestische panelen is dag en nacht.” 

 

In de hoek zien we een piano staan… 

PAUL: “Het is een polyvalente ruimte en er wordt hier ook regelmatig piano gespeeld. Van de pianisten hoor ik dat de galm bijna weg is na de plaatsing van de akoestische panelen. Maar er is nog net genoeg over om de muziek goed te laten klinken. 

 

Hoe zijn jullie bij Akoestiekfabriek terechtgekomen? 

PAUL: “We hadden eerst iemand anders aangeschreven, maar die was bijna dubbel zo duur als jullie. Toen ben ik eens gaan horen bij ons contactpersoon bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en die verwees me door naar jullie: “Hoor maar eens bij Akoestiekfabriek, want die hebben al eens een gemeenschapscentrum aangepakt, voor een heel schappelijke prijs”. Daarnaast vinden we het heel belangrijk om met duurzame materialen te werken dus jullie circulaire productaanpak trok ons over de streep.” 

 

Zijn jullie naast het geluidsverschil ook tevreden over de installatie? 

PAUL: “Ik vroeg me eerst af waarom het midden van het plafond niet werd benut, maar er zijn niet eens zoveel panelen nodig voor een goed eindresultaat. De twee werkmannen van Akoestiekfabriek, die de panelen kwamen plaatsen, hebben goed werk geleverd. Zonder veel stress, maar wel vooruit. We hebben die natuurlijk ook goed ontvangen en gesoigneerd hé. De koffie stond klaar. Het moet van twee kanten komen hé.” 

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand contactformulier in of geef ons een seintje op:

+32 479 55 82 84
of
info@akoestiekfabriek.be

Contact?