Basisschool Parkschool in Vorst

Bij de Parkschool in Vorst, Brussel werden er akoestische panelen aan het plafond van de refter bevestigd om het geluid minder te laten galmen

Met de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) stak de Parkschool in Vorst hun refter in een nieuw jasje. De grote lange ruimte werd opgesplitst met mobiele scheidingswanden en er kwamen akoestische panelen te hangen. We gingen op bezoek bij directeur Manuel Decruynaere en spraken over het belang van goede akoestiek in zijn school.  

“Tijdens de officiële opening van onze nieuwe refter merkten ook de ouders een duidelijk verschil in geluid”

Hoe wordt de vernieuwde refter ervaren? 

MANUEL: “Er is een groot verschil ten opzichte van vroeger. De refter wordt niet alleen gebruikt voor pauzes en om te lunchen, maar ook voor opvang. Als je veel kinderen bij elkaar zette in de ruimte dan was het sowieso duidelijk dat er iets moest gebeuren (lacht). Tijdens de officiële opening merkten de ouders een duidelijk verschil in geluid. En ook de leerkrachten vinden het veel beter.” 

Klik op de foto’s voor een groter beeld

Hoe zijn jullie bij Akoestiekfabriek beland? 

MANUEL: “Akoestiekfabriek was al eerder bij ons geweest om onze turnzaal te voorzien van akoestische panelen. De turnzaal is niet heel groot, dus als er veel kinderen samenkomen om te sporten dan geeft dat erg veel lawaai. De leerkrachten vinden het veel beter met de panelen van Akoestiekfabriek. Toen de VGC met de subsidie kwam om refters in Brusselse scholen te renoveren, was het voor ons logisch om jullie terug in te schakelen.” 

  

Hoe verliep de samenwerking met Akoestiekfabriek? 

MANUEL: “Heel goed. Akoestiekfabriek heeft snel een offerte kunnen neerleggen en was altijd bereikbaar tijdens het subsidietraject van de VGC. Zodra ons dossier was goedgekeurd ging Akoestiekfabriek aan de slag en is het vlot gegaan. Aan de hand van de voor- en nametingen van galm zag je duidelijk het verschil. En het eindresultaat is ook nog eens proper afgewerkt. Wanneer we in de toekomst nog akoestiek nodig hebben laten we het jullie zeker weten.” 

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Vul onderstaand contactformulier in of geef ons een seintje op:

+32 474 49 75 30
of
info@akoestiekfabriek.be

Klinkt goed?
Vraag vandaag nog gratis advies aan.